Sosyal Medya

Güncel

'Avrupa’da herhangi bir yerde yönetim ilan etmezsiniz'

“Kamu düzeni olmadı mı kimse özgürlüğünü kullanamaz hale gelir” diyen Davutoğlu,“Çeteler, terör odakları Doğu ve Güneydoğu’daki ilçelerimizdeki bazı bölgelerde kamu düzenini yok etmeye dayalı bir terör saldırısına geçtiler” ifadelerini kullandı.



Ä°ÅŸ adamlarından Avrupa’da mücadele sathını Türkiye’deki olayları saptırarak Türkiye’ye karşı olanlara kaptırılmamasını isteyen DavutoÄŸlu, “Kimse kendisine menkul öz yönetim diye demokratik hukuk devletinin kurallarının dışında Avrupa’da herhangi bir yerde yönetim ilan etmeye kalkamazsa Türkiye’de kimse bunu yapamaz, yapamayacak, yaptırmayacağız” dedi.

Davutoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir taraftan tabiri caizse ÅŸeytan taÅŸlıyoruz, terörle mücadele ediyoruz, DAEÅž’le PKK ile, diÄŸer taraftan hepinizin gurur duyacağı bir ÅŸekilde dünyanın en uzun asma köprüsü aynı zamanda en geniÅŸ asma köprüsü olan 3’üncü köprüyü hizmete açacağız.”

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Ä°stanbul’daki saldırıda hayatını kaybedenlere baÅŸsaÄŸlığı dileklerini ileterek, saldırının sadece Türkiye’ye yönelik saldırı olmadığını bütün insanlığa yönelik saldırı olduÄŸunu kaydetti.

BAŞBAKAN, VİZESİZ AVRUPA İÇİN TARİH VERDİ

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ırkçılığın Avrupa’da önemli bir tehdit olduÄŸunu belirterek, her ırktan Avrupalılara karşı hoÅŸgörü ile yaklaşılmasının önemli olduÄŸu bir dönem yaÅŸandığını ifade etti.

Türkiye-AB Zirvelerinin yılda en az 1 kez yapılacağını sözlerine ekleyen DavutoÄŸlu, Schengen’e yapılan vizelerle ilgili çalışmaların tamamlanarak Ekim ayında vize muafiyetinin baÅŸlayabileceÄŸini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.